Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

Ook interessant voor jou
Product
$1000
Add to cart

All-in-one luier (AIO)

Wat zijn all-in-one luiers?

Bij een all-in-one (AIO) luier is het absorberende gedeelte (deels) vastgenaaid aan het waterafstotende overbroekje. Het is een eendelig systeem. Ze hebben hierdoor een groot gebruiksgemak, omdat ze net zo snel om te doen zijn als een wegwerpluier. Maar ze zijn wel pasvormgevoelig en dat betekent dat je op zoek moet naar een model dat bij jouw kindje goed zit.

All-in-one luiers zijn er in newborn varianten en one-size varianten. De newborn varianten zijn veelal geschikt van ongeveer 2 tot 6 kg. Newborn luiers zitten wat betreft pasvorm veel mooier dan one-size varianten bij een pasgeboren baby. Nadeel is dat de absorptie vele malen minder is. Dit kan te weinig zijn voor baby’s die vanaf het begin al veel plassen. Je kunt dan extra (newborn) boosters toevoegen voor meer absorptie.

One-size varianten zijn veelal geschikt vanaf ongeveer 4-5 kg tot 16 kg. Deze hebben verkleinknopen op de voorkant waarmee je de juiste lengte van de luier kunt afstellen. Zorg dat de luier in de liezen mooi aansluit, er mogen geen gaten bij de liezen vallen. Til je de beentjes omhoog met de knietjes naar de neus of gaat je kindje zitten en zie je dat de luier niet aansluit in de liezen, dan moet je de luier verkleinen.

Wil je de overstap maken naar wasbare luiers en is je kindje al wat ouder (of 10+ kg) kies dan voor een Plus (one-size) maat. Deze luiers zijn geschikt voor kindjes van ongeveer 8 tot 25 kg. Deze maat kan mee tot zindelijkheid.

Waarom all-in-one luiers?

Deze luiers bestaan meestal uit 1 geheel. Hiermee zijn ze gebruiksvriendelijk en net zo snel om te doen als een wegwerpluier. Vaak zijn deze luiers favoriet onderweg of bij de opvang.

Voor de volledigheid ook even de nadelen: Pasvormgevoelig. Sluit de luier niet goed aan bij de beentjes dan is het risico op lekkage groot. En omdat het absorberende gedeelte zit vastgenaaid aan het waterafstotende buitenbroekje heb je sneller dan bij een tweedelig systeem last van druklekkage wanneer de luier verzadigd is. Extra absorptie toevoegen is niet altijd de oplossing omdat de luier hierdoor dikker wordt en niet meer mooi aansluit bij de beentjes. Mijn ervaring is dat ik eendelige luiers na maximaal 2,5 uur moet verschonen.

Merken all-in-one luiers bij Natuurlijk Wasbaar

Lighthouse Kids Company

Mother-ease

Petite Crown

Thirsties