Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

Ook interessant voor jou
Product
$1000
Add to cart

Ons verhaal

Bij Natuurlijk Wasbaar worden natuurlijke en herbruikbare verzorgingsproducten toegankelijk voor het hele gezin.

Het was spitsuur bij ons thuis (zoals zo’n beetje ieder uur van de dag, maar dat terzijde) en mijn man deed zijn best om de vuilniszak vol met wegwerpluiers in de kliko te proppen. Het is niet gek dat het niet past als je bedenkt dat we – met drie kinderen in de luiers – zo’n 15 luiers per dag gebruikten. De gemeente leegt de bak één keer in de 14 dagen. Dat zijn meer dan 200 wegwerpluiers in één kliko! Terwijl ik naar de overvolle bak keek, kwam daar weer die gedachte: onze gigantische berg met wegwerpluiers kan echt niet meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hadden net gehoord dat we zwanger waren en dus ons vierde kindje verwachtten. Uiteraard waren wij dolgelukkig, maar toch liet die gedachte mij niet los. Al in mijn derde zwangerschap stonden wegwerpluiers me tegen, maar naast alle was die ik al had ook nog wasbare luiers? Echt niet. Ik ging door met de orde van de dag.

Ik heb altijd al oog en hart voor een ander gehad. Werk dat draait om regeltjes en niet om de mensen of een groter geheel… daar pas ik niet tussen. Bewust bezig zijn met wat je doet en welke gevolgen dat heeft. Dat past meer bij mij. Zo koos ik bewust om te stoppen met mijn carrière en studie om voor de kinderen te zorgen. Dat was waar ons gezin om vroeg. Het was geen makkelijke keuze, maar het voelde natuurlijk. Wegwerpluiers? Die niet meer.

De moderne wasbare luier leek na onderzoek een perfect alternatief. Geen afval, natuurlijk materiaal, mooie printjes, altijd luiers in huis én goedkoper. Wij gaan dit doen! Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb? Dan ga ik ervoor. Cold turkey ging ons gezin over op wasbare luiers (of ik dat aanraad, is een ander verhaal. Maar als ik iets in mijn hoofd heb? Juist). De jongste draagt al sinds de geboorte wasbaar. Een nieuwe passie werd geboren. Waarom weet niet iedereen hier vanaf?!

De wasbare luier was in Nederland absoluut niet de norm. Veel mensen kenden het niet eens. Zo zonde! Toen ik de kans kreeg om een wasbare luierwebshop over te nemen, was de keuze snel gemaakt en toen daar nog een tweede bijkwam? Ach, waarom ook niet! Zo werd ik eigenaar van Lieveluiers.nl en Mooregreen.nl. Met zoveel luiers in huis werd het zoeken naar een nieuwe plek. Een mooie kans deed zich voor in ons eigen dorp en zo had ik ineens ook een eigen winkel! Dat verdiende een naamswijziging en een uitstraling die bij mij past. En zo is 'Natuurlijk Wasbaar' geboren.

Met mijn winkel en website 'Natuurlijk Wasbaar' draag ik bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van wasbare luiers en dat vind ik geweldig.

Het is mijn persoonlijke missie om het eerlijke verhaal over wasbare luiers met jou te delen. In de webshop vind je al mijn favoriete merken en producten terug. Aan jou de keuze welk merk of welk product het beste bij jou en jouw gezin past.

Bewuste keuzes maken die bij jou passen. Dat gaat me aan het hart. Vandaar dat in de webshop naast wasbare luiers ook duurzame menstruatieproducten en natuurlijke verzorgingsproducten te vinden zijn. Steeds wanneer ik mijn horizon op het gebied van duurzaamheid en natuurlijke producten verbreed, probeer ik het ook voor jou toegankelijk te maken.

Ik zie mijn man nog staan duwen in die overvolle kliko…

nu kan ik erom lachen want dat is verleden tijd. Ik vond een duurzamere, goedkopere en mooiere optie. Overstappen naar wasbare luiers hoeft niet overweldigend te zijn. Met 'Natuurlijk Wasbaar' laat ik je zien dat de voordelen écht opwegen tegen de nadelen en maak ik wasbare luiers toegankelijk.

Ook voor jou!

Grijp iedere kans om bewuster met de wereld om te gaan met beide handen aan. Zo wordt het leven – en de wereld – steeds een beetje mooier.

Liefs,

Mariëlle

Eigenaar natuurlijkwasbaar.nl

Lees Mariëlle haar hele verhaal

“Wasbare luiers zijn in Nederland niet de norm. Veel mensen kennen het niet eens. In mijn ogen is dat zonde! Dat ik nu met mijn eigen webshop bij kan dragen aan het vergroten van de naamsbekendheid, dat vind ik geweldig.”

Ik ben Mariëlle, 38 jaar oud en gelukkig getrouwd met Stefan. Wij hebben samen 4 kinderen.

Na het behalen van mijn VWO diploma heb ik in combinatie met mijn studie 10 jaar in de accountancy gewerkt. De zakelijke wereld bleek niet bij mij te passen. Ik raakte gestrest van de werkomgeving. Daarnaast draaide het werk voornamelijk om regeltjes en niet om mensen, dat paste niet bij mij.

Gelukkig heb ik een lieve man die mij steunde in mijn keuze om Psychologie te gaan studeren. Ik heb altijd al een interesse gehad voor psychologie en ik voelde mij direct thuis in dit nieuw ingeslagen pad.

Tijdens mijn studie werden onze eerste twee kinderen geboren. Toen de oudste anderhalf was, merkte ik dat zijn spraak niet ontwikkelde ‘zoals het hoort’. Door mijn studie wist ik waar ik op kon letten waardoor ik dit erg vroeg doorhad. Bij het Consultatiebureau namen ze mij gelukkig meteen serieus waardoor we een onderzoekstraject ingingen.

De zorg voor twee kinderen, het onderzoekstraject met alle afspraken, het bleek niet meer te combineren met mijn studie. Mijn Bachelor heb ik afgemaakt, maar mijn Master niet. Met zorg en aandacht aanwezig zijn voor mijn kinderen, was op dat moment belangrijker dan mijn studie. Ondanks dat ik dit echt geen makkelijke keuze vond, werd ik thuisblijfmoeder.

Tijdens de zwangerschap van ons derde kindje – een jaar later – maakte ik voor het eerst kennis met de moderne wasbare luier. Ik wist tot dat moment niet eens van het bestaan van wasbare luiers af. Toen ik mij erin had verdiept, leek het me fantastisch:

  • Geen afval,
  • Natuurlijk materiaal,
  • Mooie printjes,
  • Altijd luiers in huis

Waarom weet niet iedereen dit?! Was mijn conclusie.

Ik had één grote ‘maar’: de was.

Met drie kinderen verwachtte ik al een enorme hoeveelheid was, de wasmachine stond op zolder, mijn man was aan het werk, de kinderen kon ik vanwege het gedrag van de oudste niet alleen laten, ik was onwijs vermoeid… ik parkeerde het idee tot ik er klaar voor was.

Dat moment kwam tijdens de zwangerschap van ons vierde kindje. Steeds meer stoorde ik me aan het afval van de wegwerpluiers. Onze Kliko zat binnen no time vol, mijn man moest regelmatig naar de winkel omdat één van de drie maten luiers (!) weer op bleken en nog maar niet te spreken over het geld dat wij wekelijks kwijt waren aan wegwerpluiers.

Dit moest anders!

Halverwege de zwangerschap ben ik voor alle drie de kinderen overgestapt op wasbare luiers. Hup, cold turkey: all the way! Volledig wasbaar. Onze jongste droeg vanaf de geboorte al wasbare luiers!

De oudste twee vonden de luiers geweldig. Achteraf was het niet erg verstandig om alles tegelijk te kopen, maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb…

Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze! Het voelt veel beter om deze duurzame optie te kiezen. Oh en, heb je al die leuke printjes al gezien?

Naast mijn vier kinderen werd ook een nieuwe passie geboren: wasbare luiers!

Ik kon me al uren vermaken met het afstruinen van webshops met handgemaakte kleertjes. Nu kwamen daar de wasbare luiers bij.

Naast de zorg voor de kinderen, wilde ik graag weer iets om handen. Met mijn man had ik het al eens over een eigen webshop gehad, maar onze plannen waren nog niet concreet. Toch kwam daar ineens de kans die ik wel moest grijpen. De eigenaresse van Lieveluiers.nl zette haar webshop te koop.

Na één dag (of nog niet eens…) goed nadenken, was ik eruit. Ik heb een e-mail gestuurd en niet veel later was het definitief. De eigenaresse wilde de webshop graag aan mij overdragen. Ik had een eigen webshop!

Er komt zo veel kijken bij het hebben van een webshop. Het duurt echt even voordat je hier je eigen weg in hebt gevonden. Gelukkig vond (vind!) ik het zó leuk. Ik bleef enthousiast.

Toen ik zag dat Mooregreen ook verkocht werd, heb ik haar (met enig aansporen van mijn man) een berichtje gestuurd. Ook zij was enthousiast en zag kansen voor de webshops als zij samen verder zouden gaan. Eind 2020 had ik niet één, maar twee webshops.

De samenvoeging van de twee webshops werd in gang gezet. Maar een jaar later werd het toch wel krap in huis, de kinderen werden ouder en hadden meer behoefte aan eigen ruimte. Ook ik kon moeilijk meer mijn rust vinden in een huis vol luiers. We bespraken de optie om een ruimte te gaan huren. Heel concreet was dit plan nog niet. Maar net zoals bij de overname van Lieveluiers, kwam er plotsklaps een mooie kans op ons pad. De nadelen wogen niet op tegen de voordelen, en weer sprongen we in het diepe. Na een paar maanden was het zover, de winkel ging open. Spannend! Zou dit ons lukken?

In de winkel vond ik de rust en daarmee de creativiteit om nieuwe dingen te bedenken. De winkel was en voelde echt van mij, de webshop voelde minder van mij. De winkel en webshop moesten één worden, zodat ik er echt mijn bedrijf van kon maken. En zo ontstond Natuurlijk Wasbaar.

Een winkel en webshop waar je terecht kunt voor al jouw favoriete merken wasbare luiers, duurzame menstruatieproducten en natuurlijke verzorging.

Wasbaar is in Nederland niet de norm. Veel mensen kennen het niet eens. In mijn ogen is dat zonde! Dat ik nu met mijn webshop (de winkel heeft het helaas niet gered) bij kan dragen aan het vergroten van de bekendheid, dat vind ik geweldig!

Het is mijn persoonlijke missie om het eerlijke verhaal over wasbare luiers met je te delen. Want ondanks dat de voordelen véél zwaarder wegen dan de nadelen, gaat het niet altijd over rozen. Maar is dat niet überhaupt als je kleine kinderen hebt? ;-)